top of page

Innerlijke rust...   

    

 

 

Tegenwoordig wat je als mens in deze tijd op een dag verwerkt, kan soms meer zijn dan je lijkt te kunnen dragen.  Je baan, studie, partner, kinderen, familie, vrienden, sport, hobby’s, het geforceerde ontspannen en andere verplichtingen. Daarbij voel je de onrust om je heen en in de wereld. Onze instant samenleving lijkt ons mentaal nogal wat uit te putten. Je vraagt je weleens af hoe je de balletjes in de lucht kunt houden. De woorden 'zingeving' en 'balans' lijken niet of nauwelijks voelbaar te zijn. Kortom, je lichaam en nog meer je hoofd snakt ernaar om even op te laden. Even niets behalve rust en ontspanning, zonder dat je daar iets actiefs voor hoeft te ondernemen.

 

Een Theta Session neem je liggend door. Tijdens de sessie staat een veilige space bovenaan en wordt je door middel van een ceremoniële dosis kop cacao ingeleid met een ademhaling oefening, en mag jij je mee laten voeren door de  elektronische geluiden aangevuld met akoestische klanken. Deze unieke methoden leidt jou naar de theta staat. De hersengolven frequentie van 4 - 8 Hz. Dit is de staat wanneer je in een meditatieve zit, en de staat welke je bereikt als je in  slaap valt.  Met als resultaat dat  je zenuwstelsel afschakelt en opgeslagen stress je lichaam uit kan vloeien. Het resultaat wanneer je in deze staat bent en toch wakker blijft zorgt ervoor dat je meer overzicht krijgt binnen jezelf, en er ruimte voor creativiteit kan ontstaan. De Theta Sessions vinden plaats op twee unieke locaties. In Den Haag namelijk op de bodem van een voormalig zwembad met de naam het diepe. Deze ruimte is een onderdeel van theater de Regentes.  In Rotterdam vind het plaats in een historische scheepsloos, wat tegenwoordig een duurzaam-sociale broedplaats is met de naam Oase. Van tevoren is er ruimte om rustig te arriveren. Achteraf tijd om rustig te landen met een kopje thee, water en (gezonde) snacks.

Wil je bij het selecte aantal deelnemers horen, reserveer tijdig voor jezelf een plaatsje, zodat dat je geen onnodige bijkomende spanning oplevert. 

bottom of page