top of page

Innerlijke rust...   

    

 

 

Tegenwoordig wat je als mens in deze tijd op een dag verwerkt, kan soms meer is dan je lijkt te kunnen dragen.  Je baan, studie, partner, kinderen, familie, vrienden, sport, hobby’s, het geforceerde ontspannen en andere verplichtingen. Daarbij voel je de onrust om je heen en in de wereld. Onze instant samenleving lijkt ons mentaal nogal wat uit te putten. Je vraagt je af hoe je de balletjes in de lucht kunt houden. De woorden 'zingeving' en 'balans' lijken niet of nauwelijks voelbaar te zijn. Kortom, je lichaam en nog meer je hoofd snakt ernaar om even op te laden. Even niets behalve rust en ontspanning, zonder dat je daar iets actiefs voor hoeft te ondernemen.

 

Een Theta Session neem je liggend door. Tijdens de sessie staat een veilige space voorop. Je wordt door middel van een ceremoniële dosis kop cacao ingeleid door middel van een ademhalingsoefening. Je mag je mee laten voeren onder de begeleiding van hypnotiserende elektronische geluiden aangevuld met akoestische klanken. Deze unieke methoden leidt jou naar de
“theta-staat” De theta-staat bereik je als jouw hersenen de frequentie van 4-8 Hz bereiken. Dit is dezelfde meditatieve staat als wanneer je in slaap valt. Het resultaat is dat je zenuwstelsel uitschakelt en de opgeslagen stress uit je lichaam kan vloeien. Het resultaat wanneer je in deze staat bent en toch wakker blijft, zorgt ervoor dat je meer overzicht krijgt binnen jezelf en er ruimte voor creativiteit kan ontstaan. De Theta Sessions vinden plaats op twee unieke locaties. In Den Haag namelijk op de bodem van een voormalig zwembad met de naam het diepe. Deze ruimte is een onderdeel van theater de Regentes. In Rotterdam vindt het plaats in een historische scheepsloos, wat tegenwoordig een duurzaam-sociale
broedplaats is met de naam Oase. Van tevoren is er ruimte om rustig te arriveren. Achteraf is er tijd om rustig te landen met een kopje thee, water en (gezonde) snacks.

Wil je bij het selecte aantal deelnemers horen, reserveer tijdig voor jezelf een plaatsje, zodat dat je geen onnodige bijkomende spanning oplevert. 

bottom of page